Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
Duyuru Arşivi
Lisansüstü 2. Başvurular Başladı

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ ALINACAKTIR

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programına 23 Ağustos 2017 Çarşamba günü, saat:17.00’a kadar internet üzerinden aşağıda belirtilen şartlarda yüksek lisans öğrenci başvuruları kabul edilecektir.

Online Başvuru

PROGRAMA GÖRE KONTENJAN, BURS ORANLARI VE ÜCRET TABLOSU

Program Genel Kontenjan Burs Oranları ALES-EA Yabancı Dil Sınavı Ücret
Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans 4 Sınav sonucuna göre belirlenecektir. 55 - 12.500,00 TL

-  Bursluluk hakkı kazanmak için aşağıda belirtilen taban başarı puanının sağlaması gerekmektedir.

EĞİTİM BİLİMLERİENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDA GENEL BAŞARI TABAN PUANLARI
Anabilim Dalı Program Giriş Puanı Yarı Burslu Tam Burslu
Temel Eğitim Yüksek Lisans 65/100 75/100 80/100

Programın Adı Sınav Tarihi
 Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans  Yazılı Sınav 07 Eylül 2017, Saat: 10.00
Küçük Çamlıca Yerleşkesi
 Mülakat Saat: 14.00
 Sonuçların ilanı 08 Eylül 2017
 Asıl liste kesin kayıt 13-14Eylül 2017
 Yedek liste kesin kayıt 15 Eylül 2017

BAŞVURU ŞARTLARI
 -Yüksek Lisans başvurusu için Lisans mezunu olmak ve ALES’ten en az SÖZ: 55 puan almış olmak.

GEREKLİ BELGELER
a) Yüksek Lisans için lisans mezuniyet belgesi,
b) Mezuniyet Transkripti,

c) ALES Belgesi
d) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (Askerlik yönünden bir sakıncası olmadığını belirten belge),
e) Nüfus cüzdanı fotokopisi,
f) Niyet mektubu.

ÖZEL KOŞULLAR

-Okul Öncesi Eğitimi yüksek lisans programına başvuru için alan sınırlaması yoktur. Alan dışından başvuran öğrencilere iki yarıyıl bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır.

DEĞERLENDİRME

Başarı Puanı: Ales Puanının %50’si, Lisans Mezuniyet Nutu’nun %10’u, Yazılı Sınavın %30’u ve Mülakat Notunun %10’undan oluşacak notların toplamı başarı puanını belirler. Adayların sıralaması (en yüksek nottan en düşük nota doğru) yapılarak en az 65/100 not alanlar arasından kontenjan doluncaya kadar öğrenci alımı yapılır. Asıl aday kayıtlarından sonra boş kontenjan kaldığı takdirde yedekteki adayın kaydı yapılır.

Önemli Not: Başarılı olduğu halde bursluluk puanını tutturamayan adaylar boş kontenjan olması durumunda isterlerse ücretli kayıt yaptırabilirler.

a) Mezun öğrenciler için lisans diploması, mezuniyet aşamasında olan öğrenciler için bütün derslerini geçtiklerini gösteren transkript belgesi yeterlidir. Ancak başarılı olup kayıt hakkı kazanan öğrencilerin mezuniyet belgesinin aslını getiremedikleri takdirde kesin kayıtları yapılmaz.
b) Yazılı sınava ve mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve sıralamaya alınmaz).- Yazılı sınavdan en az 50 puan alanlar mülakata çağırılır.
c) Genel değerlendirme sonucu yüksek lisans programları için en az 65 puan alanlar başarılı sayılır.
d) Başvuru işlemlerinde istenilen bilgiler adayın beyanı olup, gerçeğe aykırı girilen bilgiler olması durumunda adayın kesin kaydı yapılmış olsa bile geçersiz sayılır ve kayıt iptal edilir.
e) Şartlı başvuru kabul edilmez.

Başvuru ve Kesin Kayıt Merkezi: Topkapı Yerleşkesi
Merkez Efendi Mah. Mevlevihane Cad. No:25
(Yenikapı Mevlevihanesi) Zeytinburnu/İSTANBUL
Tel: 0212 582 9070, 521 85 00/2028-2045  Faks:0212 582 81 10
Topkapı Yerleşkesi detaylı ulaşım bilgileri için tıklayınız.

Sınav ve Eğitim-Öğretim Yeri: Küçük Çamlıca Yerleşkesi
Küçük Çamlıca Mah. Çilehane Yolu Caddesi No: 8 Üsküdar/İSTANBUL
Tel: 0216 460 01 80-90
Küçük Çamlıca Yerleşkesi detaylı ulaşım bilgileri için tıklayınız.

Başvurular hakkında bilgi için:

Tuğçe AKBULUT - 0(212) 5218100- 2045 – tugceakbulut@fsm.edu.tr